Jawatan Kosong Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia

Jawatan Kosong Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia
Jawatan Kosong Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia - Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia (Motour) adalah kementerian yang berada di bawah kerajaan Malaysia. Sebelum ini Kementerian ini hanyalah salah satu cabang daripada Kementerian Kebudayaan dan Kesenian menjadikannya Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan. Untuk meningkatkan kinerja Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia melalui Rekrutmen Jobs Terkini MOTOUR sebagai berikut :Jawatan Kosong Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia - Jabatan Pelancongan mula ditubuhkan di bawah Kementerian Perdagangan Malaysia pada tahun 1959. Penglibatan sektor pelancongan dalam Rancangan Malaysia Ke-2 1971-1975 telah menekankan peri pentingnya peranan yang dimainkan industri pelancongan dalam ekonomi Negara.

Pada tahun 1980an, kerajaan telah menunjukkan sokongan kepada sektor pelancongan dengan penubuhan Kementerian Kebudayaan dan Pelancongan pada tahun 1987.

Pada 20 Mei 1992, Kementerian Kebudayaan dan Pelancongan telah diberi nama baru iaitu Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan atau lebih dikenali sebagai MoCAT.

Pada bulan April 2004, MoCAT telah dipecahkan untuk menghasilkan Kementerian khas untuk menguruskan semua hal berkaitan pelancongan iaitu Kementerian Pelancongan Malaysia atau MoTour. Perkembangan ini menunjukkan kesungguhan kerajaan dalam mempromosikan sektor pelancongan sebagai salah satu penyumbang utama kepada pendapatan Negara.

Pada 15 Mei 2013, MoTour telah dinamakan semula sebagai Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia (MOTAC) selepas Pilihanraya Umum ke-13. Ini adalah bagi mengiktiraf peranan serta hubungan rapat sektor pelancongan dan sektor kebudayaan dalam usaha mempromosikan Malaysia sebagai destinasi pelancongan pilihan dunia, yang selari dengan slogan "Malaysia, Truly Asia".

Tautan : http://ift.tt/2pFMUw6Jabatan Kesihatan Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha untuk meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia mencari pemuda - pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2017.


Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini bulan Mei 2017 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG


Pada hari ini bulan Mei 2017 Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Mei 2017 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Kementerian Pelancongan Dan KebudayaanPeluang Kerjaya :

Balai Seni Negara, Agensi Badan Berkanun dibawah Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia menjemput warganegara Malaysia yang berkelayakan, berpengalaman dan berminat serta berdedikasi bagi mengisi kekosongan jawatan yang bertaraf Pekerja Sambilan Harian (PSH) berdasarkan keperluan seperti berikut ;


JAWATAN PEREKA HIASAN DALAMAN (1 KEKOSONGAN)


DESKRIPSI TUGAS

 • Bertanggungjawab didalam menghasilkan kerja - kerja rekabentuk dalaman untuk Balai Seni Negara (galeri/ruang bangunan)
 • Menghasilkan lukisan teknikal dan visual di dalam perisian
 • Mengendalikan projek - projek hiasan dalaman, dari peringkat awal rekabentuk ‘sketch design’, rekabentuk terperinci lukisan kerja hingga keperingkat tawaran mengikut prosedur - prosedur


SYARAT LANTIKAN


Calon - calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut :
 • Warganegara Malaysia;
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 • Sijil :
  • Sijil Tinggi Persekolahan malaysia atau Kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; atau
  • Diploma dalam bidang seni lukis, seni reka, seni halus, seni bina, sains, permuziuman atau teknologi maklumat yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institut - institut pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 • Lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.Permohonan hendaklah disampaikan kepada :

Ketua Pengarah Balai Seni Negara
No. 2, Jalan Temerloh
Off Jalan Tun Razak
53200 Kuala Lumpur
u.p : Timbalan Ketua Pengarah (Pengurusan)
Catatan :
 • Iklan Jobs 2017 Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Tarikh tutup : 12 Mei 2017Bagaimana anda berminat dengan jawatan kosong di MOTOUR ?
Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Mei 2017 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia, Sila hantar Sebarang resume serta surat permohonan Lamaran via EMEL ke alamat dibawah ini :


Emel : hidayah@artgallery.gov.my


Pautan : Jawatan Kosong MOTOUR


via Jawatanter

0 Komentar untuk "Jawatan Kosong Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia"

Back To Top